1939 – 1945 р.р. «Пам’ятаємо. Перемагаємо»

13 мая 2019 - Администратор
1939 – 1945 р.р. «Пам’ятаємо. Перемагаємо»

     Велика Перемога 1945-го щороку нагадує про себе травневим квітом та сивиною вже поодиноких ветеранів… Пам'ять про втрати і руйнування, подвиги і зради назавжди вписана на сторінки історії. Це біль, який неможливо розділити кордонами. Понад 2 тисячі днів і ночей народи світу боролись за право жити і вибороли це право ціною життя понад 50 млн. людей. Цей подвиг не має забуття!

 

     Цьогоріч 8-9 травня вся прогресивна громадськість відзначає 74-у річницю перемоги над нацизмом у Європі. Долучився до святкувань і колектив ДНЗ «Здолбунівське вище професійне училище залізничного транспорту» .

     Відомо, що більше 6 тисяч жителів міста Здолбунів знайшли місце вічного спочинку у братській могилі по вулиці Старомильській. Всі вони були розстріляні німецькими фашистами у 1941-1942 роках. 

      8 травня учні групи №12 «Столяр будівельний. Тесляр» та майстри в/н Антонюк О. В та Доброчинська С. П. впорядкували місце поховання та поклали квіти та вінки в знак пам’яті невинно вбитих людей від рук окупантів.

     Напередодні учні гуртожитку ДНЗ «Здолбунівське вище професійне училище залізничного транспорту» разом із вихователем Ковтун А. О. долучилися до акції «Мак пам’яті». Учні виготовляли червоні маківки, як символ кривавого сліду від кулі у роки Другої світової війни.

     На уроках історії викладач Нижник О. В. провела інформаційні хвилини пам’яті сторінок Другої світової війни.  

     Ми горді за наш народ та схиляємо голови перед мільйонами нерозквітлих українських доль, нездійснених мрій і задумів. Ми у вічному боргу перед тими, хто в жорстокій битві отримав Славетну Перемогу, хто у післявоєнні роки відбудовував зруйновану країну.

Copyrights ©2021 by ДНЗ "Здолбунівське вище професійне училище залізничного транспорту"